A fa szépsége nélkül kopár lenne a világ.

Hobbiasztalos

Egyszerü pad

2012. november 04. - kgl

A következő technikával egyszerüen készíthetünk akár egy ülőpadot, virágtartó padot, vagy kisebb munkaasztalt is, amelyet akár a műhelyben, kertben, vagy akár a lakásban is használhatunk.  Kezdő hobbiasztalosok is el tudják készíteni kevés szerszámmal.

Tovább

Kör kivágása csúszótáblával körfűrészen

Ötlet adó sorozatunkban megmutatjuk, hogyan lehet nagyon könnyen kivágni egy szabályos kör alakot körfűrészgépen ha már van egy csúszóasztal a fűrészgéphez. Annyira könnyű, hogy akár egy gyermek is el tudja végezni a kivágást. 

Tovább

Cipőtartó készítése

Egyszerű cipőtartó állványt készíthetünk ahol a cipők szép rendben tárolhatók. Rétegelt lemezből, bútorlapból vagy akár OSB lapokból is elkészíthetjük az állványt, kinek mire van igénye. A tartón nincsen ajtó, így a cipők szépen ki tudnak száradni.  

Tovább

Tökéletes derékszög vágás körfűrészen

Az olcsóbb asztali körfűrész gépeken sajnos előfordul, hogy nem pontos a szögvezető skála bosztása vagy a fűrészlapunk nem párhuzamosan fut a gépünk vezető hornyával. Ilyen esetben elég nehéz tökéletes derékszögben fűrészelnünk a géppel. Ha tökéletes derékszögben…

Tovább

Kör kivágása felsőmaróval

Többféleképpen lehet szabályos kör alakot kivágni, de az egyik legegyszerübb és legpontosabb módszer a felsőmaróval lehetséges. Ehhez vagy egy asztalba épített felsőmaróra van szükségünk, de ha nincs annyi helyünk, hogy egy ilyen asztalt építsünk akkor elég ha egy…

Tovább