A fa szépsége nélkül kopár lenne a világ.

Hobbiasztalos

Asztali körfűrész tuningolása

2015. január 16. - kgl

korfuresz_tuning.jpgEgy hobbiasztalosnak nem csak a fa megmunkálást kell megtanulnia, hanem sokszor egy egy gép tuningolását, beállítását, javítását is. Az asztali körfűrész gépeknél nagyon fontos, hogy a fűrészlap párhuzamosan fusson az asztal hornyával és a stellerrel (állítható vezetővel) is. 

Az új gyári gépeknél is előfordul, hogy nincsenek jól beállítva, esetleg apró gyártási pontatlansága van a gépnek, de akár használat közben is elállítódhat a gép. A következő videóban tippeket kapunk, hogyan tuningoljuk fel a hibás gépünket. Eltérések persze vannak a különböző gépek beállítási lehetőségei között, de az elv az szinte mindnél ugyanaz. Minden gépen lehet állítani apró trükkökkel, még azoknál is amelyeket nem állíthatóakra készítettek. 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a "Tetszik" gombra, vagy a "Megosztás" gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket. Ha véleményed van a cikkről akkor ne rejtsd VÉKA ALÁ, írj egy pár sort a "hozzászólásokban"!