A fa szépsége nélkül kopár lenne a világ.

Hobbiasztalos

Létra a palackban

2017. június 09. - kgl

letra_az_uvegben.jpgEgy érdekes, nem egy megszokott ajándékot készíthetünk a Paoson WoodWorking oldal ötlete alapján. Egy Jack Daniels üvegbe készített egy kis létrát. Természetesen lehet másfajta üveg is. A kicsi létra méretei 140 * 50 mm, a létra függőleges pálcái 140 * 8 * 4 mm, a létrafokok 50 * 4 mm. Lehetőleg olyan faanyagot válasszunk ki a létrához, amely nem fogja elszínezni a rátöltött alkoholt és az ízét sem fogja módosítani. A fa szagtalan is legyen, mert az is befolyásolhatja az alkoholt, amit majd beletöltünk a palackba. Ilyen faanyag például a száraz juhar. A létra elkészítéséhez ne használjunk semmilyen ragasztót sem. 

Körülbelül 10 percig kell forró zubogó vízben áztatni a létrát, ez a főzés felpuhítja a fát is és fertőtleníti is. Az alkohol ráöntése után jól zárjuk le az üveget. 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a "Tetszik" gombra, vagy a "Megosztás" gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket. Ha véleményed van a cikkről akkor ne rejtsd VÉKA ALÁ, írj egy pár sort a "hozzászólásokban"!