A fa szépsége nélkül kopár lenne a világ.

Hobbiasztalos

Feszítőék készítése

2017. július 14. - kgl

feszitoek_keszitese.jpg A tegnapi cikkünkben elemeztük, hogy milyen veszélyekkel jár az asztali körfűrészen a feszítőék hiánya. Egy házilag készített asztali körfűrészre is tudunk és kell is készítenünk feszítőéket, ha biztonságosabban akarunk dolgozni. A feszítőék vastagságát a fűrészlapunk fogainak a terpesztéséhez kell kiválasztanunk például ha 3.2 mm vastag a fűrészlapunk akkor a feszítőékünk vastagsága 2.7-3 mm között kell hogy legyen. A feszítőék front oldalát ék alakban vékonyítsuk el, hogy ne akadjon meg a munkadarab a feszítőékben.

Ha jobb oldalon használjuk a stellert akkor a fűrészlap jobb oldalával egy vonalba állítsuk be feszítőéket. Te mikor ellenőrizted ezt utoljára? A mai videóban egy feszítőék elkészítését láthatjátok és a beállítást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a "Tetszik" gombra, vagy a "Megosztás" gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket. Ha véleményed van a cikkről akkor ne rejtsd VÉKA ALÁ, írj egy pár sort.